Múzeumi órák

A Világörökségi Bormúzeumban lehetőség van múzeumi órák megtartására. A négyszintes épület tetőterében és múzeumpedagógiai foglalkoztató tereiben oktatási célokra is kiváló termeket alakítottak ki. A 60 perces órák érdekesebbé tételéhez projektorral és laptopokkal készülünk, és az előadáshoz manuális múzeumpedagógiai foglalkozás is kötődik. Igény esetén vállaljuk az intézményben történő óratartást is.

Rendhagyó múzeumi órák és manuális foglalkozás: díj 1.000 Ft/fő 

  • Ajánlott korosztály: 10-18 éves korig

  • Létszám: maximum 30 fő/csoport

  • Időtartam: 60 perc

  • Helyszín: Világörökségi Bormúzeum (3910 Tokaj, Serház út 55., bejárat a József A. u. felől)

A foglalkozásokat kizárólag hétköznapokon, 8:00 – 14:00 óra közötti időpontban biztosítjuk. A megrendelést írásban fogadjuk az info@bormuzeum.eu címen. Kérjük, közvetlen telefonos elérhetőségét is szíveskedjen megadni! A megrendelés csak visszaigazolás esetén érvényes, amelyre legkésőbb 3 munkanapon belül sor kerül.

Egyeztetés és további információ a 47/552-050 telefonszámon kérhető.

Rákóczi Tokajban – rendhagyó történelemóra vetített előadás, és oklevélírás tussal, pecsételés viasszal

Rövid vetített képes ismertetést hallhatnak a diákok, a Rákóczi család történetéről, a Rákóczi -féle szabadságharcról, valamint a család Tokajban található emlékeiről; a korabeli oklevelek kellékeiről. Ezt követően mindenki megírja tussal a saját oklevelét, melyet pecsétviasszal le is zárhat.

Világvallások nyomában, Tokajban – rendhagyó történelemóra vetített előadás, és „ikon” táblaképfestés

Vetített képes előadást tekintenek meg a felső tagozatos diákok Tokaj egyházi életéről és az ikonográfia lényegéről. Ezt követően A5-ös méretű fatáblára, előre kapott sablon alapján megfest mindenki egy saját táblaképet.