Hírek – Programok

Minden évben egy éjszaka az ország múzeumai megnyitják kapuikat az érdeklődők számára, ami ebben az évben sem marad el. Június 25-én (szombat) a Tokaji Múzeumban sem lesz ez másként. 19:00 órától az Óvár Borozó borai mellet, kemencénkben sült kenyérlángossal várjuk a hozzánk betérőket.

A múzeum fennállásának 60 évének felelevenítése után , a Nyíregyházáról érkező Just Friends Band zenekar olyan jazz és R&B és Bossa Nova örökzöldeket szólaltat meg, melyek az 50-es és a 80-as évek között lettek világhírűvé. Ray Charles, Tom Jobim, Nina Simone, Aretha Franklin vagy Bill Withers dalai a mai napig ismerősen csengenek
a fülünkben.

Ezek mellett népszerű magyar előadóktól is válogattak darabokat. Az együttes tagjai: Kazár Ticiána – ének, Lahocsinszky Ágnes – fuvola, Olajos Gábor – gitár, Holik Zsolt – basszusgitár és Paizs Attila – dob.

Várunk minden kedves emlékezőt – na meg a finom bort és kellemes zenét szerető vendégeinket -, az ismét fellobbanó tűz mellé a MÚZEUMKERTBE!

Tisztelt Látogatók!

A 77/2022 (III.4.) kormányrendelet értelmében megszüntettük a maszkviselési kötelezettséget 2022. március 7-étől intézményeinkben.

Múzeumok éjszakája a Tokaji Múzeumban

Minden évben egy este megnyitják kapuikat az ország múzeumai.

A Tokaji Múzeum is csatlakozott ehhez a programhoz és egy rendhagyó tárlatvezetésre, vidám, zenés borozgatásra várja az érdeklődőket. Bár a tárgyak nem kelnek életre, az egykori görög kereskedőház lakóit azonban megidézzük.

Az ő “emlékeiken”, elfeledett tokaji történeteken/legendákon keresztül mutatjuk meg, hogy milyen volt az élet a XIX. század boráról méltán híres városban.Találkozzunk 2021. június 26-án, (szombat) 20.00 órától a Tokaji Múzeumban (Bethlen G. u. 7.)