Hírek – Programok

ŰZZÜK EL KÖZÖSEN A TELET!

Sokat késett és nem érkezett valami szeretettre méltóan. Így nem is baj, ha már a távozását kívánjuk. Február 18-án veszi kezdetét a néphagyomány által „farsang farkának” nevezett időszak, melynek egyik jellegzetes eleme a tél elűzése, eltemetése. Immár második alkalommal mi is felelevenítjük ezt a hagyományt.

Várunk szeretettel egy vidám délutánra a Világörökségi Bormúzeumba, majd a Bodrog partra.

2022-ben is MAGYAR NÉPMESE NAPJA A TOKAJI MÚZEUMBAN!

Ebben az évben a mesénk témája a szüret és a mulattság, tekintettel, hogy idén 90 éves a Tokaj Hegyaljai Szüreti Napok.

Időpont: 2022.09. 27. kedd, 09.28. szerda és 09.29. csütörtök. 

Helyszín: ahogyan megszokhatták a Tokaji Múzeum épülete a főtéren, cím 3910 Tokaj, Bethlen Gábor út 7.

Részvételi díj: 500 Ft/fő.

A gyerekek ellátogatnak a szőlős gazdasszony házába, ahol játékos feladatok közben többek között az is kiderül mi köze a szamárnak a szürethez, mi a közös Tokaj címerében és a Miska kancsóban, ki is az  a Baksus pajtás, hogyan és kinek készül a szőlőkoszorú.

Szeretettel várjuk csoportok jelentkezést mesenapi foglalkozásunkra az info@tokajimuzeum.hu címen,

vagy a 47/552-050 telefonszámon.

“Fehér borok, színes kultúra”

Múltidéző “ízes” mozi 2022. szeptember 30 -án (péntek) a Világörökségi Bormúzeumban (Serház út 55.).

Minden évben egy éjszaka az ország múzeumai megnyitják kapuikat az érdeklődők számára, ami ebben az évben sem marad el. Június 25-én (szombat) a Tokaji Múzeumban sem lesz ez másként. 19:00 órától az Óvár Borozó borai mellet, kemencénkben sült kenyérlángossal várjuk a hozzánk betérőket.

A múzeum fennállásának 60 évének felelevenítése után , a Nyíregyházáról érkező Just Friends Band zenekar olyan jazz és R&B és Bossa Nova örökzöldeket szólaltat meg, melyek az 50-es és a 80-as évek között lettek világhírűvé. Ray Charles, Tom Jobim, Nina Simone, Aretha Franklin vagy Bill Withers dalai a mai napig ismerősen csengenek
a fülünkben.

Ezek mellett népszerű magyar előadóktól is válogattak darabokat. Az együttes tagjai: Kazár Ticiána – ének, Lahocsinszky Ágnes – fuvola, Olajos Gábor – gitár, Holik Zsolt – basszusgitár és Paizs Attila – dob.

Várunk minden kedves emlékezőt – na meg a finom bort és kellemes zenét szerető vendégeinket -, az ismét fellobbanó tűz mellé a MÚZEUMKERTBE!

Tisztelt Látogatók!

A 77/2022 (III.4.) kormányrendelet értelmében megszüntettük a maszkviselési kötelezettséget 2022. március 7-étől intézményeinkben.

Múzeumok éjszakája a Tokaji Múzeumban

Minden évben egy este megnyitják kapuikat az ország múzeumai.

A Tokaji Múzeum is csatlakozott ehhez a programhoz és egy rendhagyó tárlatvezetésre, vidám, zenés borozgatásra várja az érdeklődőket. Bár a tárgyak nem kelnek életre, az egykori görög kereskedőház lakóit azonban megidézzük.

Az ő “emlékeiken”, elfeledett tokaji történeteken/legendákon keresztül mutatjuk meg, hogy milyen volt az élet a XIX. század boráról méltán híres városban.Találkozzunk 2021. június 26-án, (szombat) 20.00 órától a Tokaji Múzeumban (Bethlen G. u. 7.)