Programok
A Tokaji Múzeum és a Világörökségi Bormúzeum múzeumi szervezetként egy irányítás alatt álló intézmények. Az előbbi profiljában szorosan kapcsolódik Tokaj városhoz és környezetéhez, néprajzi, régészeti és helytörténeti kiállításaival, míg utóbbi 2015 végén azzal
a céllal nyitott meg a régi serház felújított épületében, hogy Tokaj-Hegyalját és más európai világörökségi bortermő területeket a mai
kor igényeinek megfelelően, interaktívan mutassa be!
A Tokaji Múzeum (Bethlen G. u. 7.) rendezvényei:
Május 18.: Múzeumi világnap Rendhagyó történelemórák Tokaj város múltjából
Június 1-2-3.: Bornapok
Június 22. : Múzeumok éjszakája
Szeptember 22. : Mesés Múzeumi Őszi Fesztivál
Október 5-6-7. : Szüreti Fesztivál
A Világörökségi Bormúzeum (Serház u. 55.) rendezvényei:
Március 9. : „Tudd meg, amit én tudok!” EFOP 3.3.2-16 kódszámú pályázat nyitó konferenciája
Március 30. : „Pingálom, hímelem” Tojásfestő nap
Május 18. : Múzeumi világnap „Ismerd meg, készítsd el!” múzeumpedagógiai foglalkozás
Június 1-2-3. : Bornapok
Július 9-13. : Múzeumi nyári tábor
Október 5-6-7. : Szüreti Fesztivál
November 11. : Márton nap és az új bor
December 15. : Adventi szöszmötölő
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Borkóstolás
Múzeumlátogatással egybekötött borkóstoló programunkat a 10-14 fős csoportoknak kínáljuk, ahol Tokaj-Hegyalja legfinomabb borai ízlelhetők!
AJÁNLATUNK:
5 boros kóstoló pogácsával és a borász ismertetőjével az egyes borokról, szőlőfajtákról, Tokaj-Hegyaljáról, borfogyasztási kultúráról
A kóstoltatott borok:
- Száraz Furmint,
- Félszáraz Sárga Muskotály vagy félszáraz Hárslevelű,
- Tokaji Fordítás
- Tokaji Szamorodni
- Tokaji Aszú 6 puttonyos
Megrendelőlap felnőtt kirándulócsoportoknak
Természetesen nyitottak vagyunk egyéni igények, kérések megoldására is (kevesebb vagy többféle bor, pincelátogatás, étkezés stb.)
Kérjen ajánlatot telefonon (+3647/552-050) vagy e-mail üzenetben az info@bormuzeum.eu címen
A szervezés megkönnyítése érdekében kérjük adja meg a csoport létszámát és az igényelni tervezett szolgáltatást (kóstolandó borok száma, étkezés, szakvezetés, pincelátogatás, stb.)